Топ вести
19.05.2024 - Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести
19.05.2024 - Община Видин бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“
19.05.2024 - Събитие на тема Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз се проведе във Видин
19.05.2024 - Църковна камбана за пръв път прозвуча в село Крапчене
16.05.2024 - 10 смартфона с до 300 лева отстъпка от Yettel до края на май  
16.05.2024 - Съдия Милена Стоянова встъпи е новият председател на Районен съд – Видин
16.05.2024 - Зад светлините на прожектора- как казината печелят пари
16.05.2024 - КЦ Жул Паскин домакин на събитие на тема: Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз
16.05.2024 - Голямо количество цигари без бандерол и наркотици са иззели кулските и белоградчишките полицаи
15.05.2024 - Вижте какво е въздействие на криптоказината върху хазартната индустрия
Видео на убийството на чернокож младеж от полицай предизвика протести в Чикаго

Видео на убийството на чернокож младеж от полицай предизвика протести в Чикаго

Бял полицай от Чикаго, който уби чернокож тийнейджър миналата година, бе обвинен в убийство във вторник, няколко часа преди властите да пуснат дългоочакваното видео, което показва, че младежът се е отдалечавал от полицаите, докато е бил прострелян 16 пъти, предаде „Ройтерс“.

Графичните кадри от миналогодишната стрелба, заснети от камера, монтирана на таблото на една полицейска кола, бяха направени публичн по заповед от съдия и предизвикаха предимно мирни улични демонстрации в Чикаго във вторник.

За момента протестите протичат мирно. Няма данни за сблъсъци и други нарушения на реда. По улиците, на които са се събрали стотици демонстранти, има засилено полицейско присъствие.

Клипът показва как 17-годишният Лакуан МакДоналд, за когото властите твърдят, че е носел джобен нож и е бил под влияние на наркотици, е застрелян по средата на улицата на 20 октомври 2014 г. Видеото показва как двама полицаи излизат от своята кола и изваждат оръжията си, докато се приближават към младежа. За секунди той е повален от куршуми и по него продължава да се стреля.

Според прокуратурата Ван Дайк изпразнил пълнителя на оръжието си и се готвел да презареди. Полицаят твърди, че стрелбата била оправдана, защото се чувствал заплашен от МакДоналд, който според органите на реда носел нож.

Властите побързаха да повдигнат обвинението, надявайки се да бъдат избегнати нови размирици, свързани с расовите проблеми и използването на смъртоносна сила от полицията, каквито избухнаха в градове като Балтимор и Фъргюсън, след като млади чернокожи мъже бяха убити от полицаи или умряха в ареста.

 

Източник: dnevnik.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder