Топ вести
Китайци преровиха куфарите на премиера заради запалка и ножица

Китайци преровиха куфарите на премиера заради запалка и ножица

Охраната на правителствения ВИП на летището в Пекин е влязла в остър конфликт с българската делегация, предаде news.bg. Поводът са изключителните мерки за сигурност. Конфликтът е станал при напускане на нашата делегация след края на срещата 16+1 в Китай, съобщава бТВ.

В срещата участие взеха 16 премиери от Централна и Източна Европа с китайските държавни ръководители. Всички гостуващи европейски министър-председатели са си тръгвали почти в един и същ момент от летището.

Полицаите, които охранявали ВИП-а на българската делегация, започнали да пребъркват багажа на премиера Бойко Борисов. Причината – в джоба на един от костюмите му имало забравена запалка. Стигнало се дори до дърпане на костюмите и багажа.

Шефката на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова се опитала да спаси костюмите и накрая се стигнало до счупени закачалки от страна на охраната.

Куфарът на правителствения лекар също бил пребъркан заради лекарствата. Вниманието им било насочено и към ножицата от медицинските инструменти. Дезинфектантът пък бил обявен от полицията за бомба.

Лекарствата и запалките станали причина автобусът с куфарите на делегацията предишния ден да бъде арестуван и заграден с бодлива лента на летището в Шанхай. Там престоял поне три часа.

Българският търговски представител в Китай Стоян Николов се намесил и много трудно разрешил конфликта след викове.

В крайна сметка се оказало, че китайците не знаели, тъй като не били предупредени, че това е делегация на българския премиер.

Докато на летището се разигравал скандалът, Борисов провеждал среща с китайския президент Си Дзипин.

 

Източник: mediapool.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder