Топ вести
Белгия издирва терористи

Белгия издирва терористи

Белгия е обявила за международно издирване 160 терористи, съобщи прокуратурата, цитирана от местни медии.

Отбелязва се, че в този брой са включени осъдени, както и лица, които бягат от правосъдието. В най-големите антитерористични процеси в страната досега повечето от подсъдимите отсъстваха от съдебната зала. Срещу някои от тях вече има издадени присъди, но остава противоречива информацията къде се намират тези лица и дали изобщо са живи.

Медиите съобщават, че терористът Мехди Немуш, нанесъл първия удар на „Ислямска държава“ в Европа с атентата срещу Еврейския музей в Брюксел, се среща в затвора с Мохамед Амри – шофьора на единствения оцелял терорист от последните атентати в Париж. Двамата са въдворени в затвора в Брюж, в сектора с най-строг режим. Уточнява се, че затворът разполага едва с девет килии за подобни престъпници и че тези помещения са в един и същи коридор.

Немуш и Амри нямали правото да се разхождат заедно в двора на затвора, но можели да разговарят от разстояние от десетина метра, а и когато се разминават по коридора. Уточнява се, че съдебното решение постановява заподозрените в тероризъм да бъдат максимално изолирани.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder