Топ вести
Празник на турлаците от Сърбия и България в Белоградчик

Празник на турлаците от Сърбия и България в Белоградчик

По инициатива на Турлашко дружество „Ждребче“ на 12 декември 2015 година в Белоградчик ще се състои традиционна турлашка среща в която ще вземат участие членове на торлашкото дружество „Тимочана-торлака“ от село Миничево, Република Сърбия. Сред гостите ще бъде председателят на дружеството Деян Кръстич, също и кметовете на селата Ново Корито и Яковац – Крунислав Йованович и Златомир Първулович. Първоначално те ще бъдат посрещнати в село Салаш. След кратка обиколка на селото, гостите ще посетят етнографска изложба в местното читалище и ще бъдат поздравени от вокалната група за изворен фолклор „Родни звуци“.

От българска страна освен членовете и симпатизантите на Турлашко дружество „Ждребче” в срещата ще участват и турлаци от общините Чупрене и Чипровци, и представители на ръководствата на трите общини.

По време на пребиваването си, гостите ще посетят природните забележителности на Белоградчик, а вечерта в ресторант „Мислен камък” ще се състои голяма турлашка вечер.

Форумът на турлаците от Северозападна България и Югоизточна Сърбия ще се проведе благодарение на любезното съдействие на братята Милен Бъзински и Тодор Бъзински и приятели на дружеството.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder