Топ вести
19.05.2024 - Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести
19.05.2024 - Община Видин бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“
19.05.2024 - Събитие на тема Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз се проведе във Видин
19.05.2024 - Църковна камбана за пръв път прозвуча в село Крапчене
16.05.2024 - 10 смартфона с до 300 лева отстъпка от Yettel до края на май  
16.05.2024 - Съдия Милена Стоянова встъпи е новият председател на Районен съд – Видин
16.05.2024 - Зад светлините на прожектора- как казината печелят пари
16.05.2024 - КЦ Жул Паскин домакин на събитие на тема: Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз
16.05.2024 - Голямо количество цигари без бандерол и наркотици са иззели кулските и белоградчишките полицаи
15.05.2024 - Вижте какво е въздействие на криптоказината върху хазартната индустрия
От 15 декември могат да се закупят новите винетки

От 15 декември могат да се закупят новите винетки

Решението за новата цена на винетките влиза в сила от 10 декември, а разпространението им се очаква да започне на 15 декември. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пред журналисти, предаде агенция „Фокус“. Тя отбеляза, че всеки има право на протест, но решението е взето.

„Ако дефинираме масовост, може би ще мога да отговоря. Не мога да кажа за масовост. Да, има разбира се протестиращи, деля ги на две групи. Хора, които справедливо и нормално протестират. При всяко едно повишение на цена има несъгласие, така че приемам тяхното мнение и позиция. Има и такива, които са регулярно протестиращи по всякакви теми.“ – допълни министър Павлова.

И сега са видени регулярни протестиращи, заяви регионалният министър.

„Няма значение, всеки има право на протест. Ние не можем и не трябва да ограничаваме всеки, който протестира. Решение е взето. Влиза в сила на 10 декември, на 15 декември се очаква да започне разпространението новите винетни стикери.“ – поясни министър Павлова.

Винетният стикер не е задължителен – това е данък по желание – „който желае може да си закупи от новите стикери, който не желае може да не си закупи, да не ползва пътищата“, коментира регионалният министър.

„Това е правото на всеки, не е задължителен данък, такса, а е доброволна.“ – добави тя.

„Годишната винетка важи до януари следващата година, така че от февруари, който има желание може да си закупи, който не може да не си.“ – заяви Павлова.

Министърът уточни, че до края на декември тази година могат да се закупят винетки по старите цени. По думите й новите винетки ще бъдат презентирани официално на 14 декември в АПИ.

Според министър Павлова по-ниските цени на задължителната „Гражданска отговорност“ ще компенсират цената на винетката.

„Изчисленията, за които ме уведомиха и са направили колегите, говорихме в парламента, показват, че именно чрез въвеждането на облекченията за въвеждането на електронната гражданската отговорност ще доведат до компенсация на тази разлика. Всъщност, ако погледнем на годишната винетка разделена по месеци, струва по 8 лв. Оскъпяването не е чак толкова голямо спрямо намалението на стойността на „Гражданската отговорност“.“ – посочи още министърът на регионалното развитие и благоустройството.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder