САЩ потвърди Ерик Рубин за посланик в България

САЩ потвърди Ерик Рубин за посланик в България

Сенатът на САЩ потвърди официално  Ерик Рубин за посланик в България, съобщи посолството на страната у нас.

Гласуването в пленарната зала е било в ранните часове на четвъртък българско време.

Миналата седмица дипломатът бе изслушан от комисията по външни работи в Сената заедно с номинирани от президента Барак Обама за посланици в други страни по света.  „България е решителен съюзник на САЩ. Тя изпрати войски и даде жертви в Ирак и Афганистан. Неуморен участник е в ученията на пакта”, коментира Рубин пред сенаторите тогава.

Ерик Рубин бе номиниран за посланик у нас  от президента Барак Обама на 16 септември.  Той е дипломат от кариерата, като последното му назначение в периода 2011-2015 г. е било като зам.-помощник секретар в Бюрото за европейски и евразийски отношения на Държавния департамент. Този отдел се ръководи от Виктория Нюлънд и отговаря за интересите на САЩ в обширния район на Европа и републиките от бившия СССР.

Преди това в периода 2008-2011 г. Рубин е бил заместник-ръководител на американското посолство в Москва, когато посланик там бе Джон Байърли, изпратен в руската столица от посланическия пост в София.

Между 2006 г. и 2008 г. номинираният за нов посланик в София е бил старши асистент на помощник държавния секретар на САЩ по политическите въпроси.

Рубин е работил и за помощник държавния секретар на САЩ по политическите въпроси през 1998-1999 г. Той има опит и с медиите – между 1997 и 1998г. той е бил асистент на прессекретаря на Белия дом по въпросите на външната политика и директор за връзки с обществеността на Съвета за национална сигурност към президента Бил Клинтън.

С изключение на мисия през 2001-2004 г. в Генералното консулство на САЩ в Тайланд, кариерата му включва назначения, свързани изключително с Европа – в посолството в Киев (1994-1996) и като специален асистент на помощник държавния секретар по европейските въпроси (1996-1997).

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder