Съдът отказа да отмени наказанието на Платини

Съдът отказа да отмени наказанието на Платини

Спортният арбитражен съд в Лозана се произнесе по жалбата на Мишел Платини заради наложеното му временно отстраняване от длъжност за период от 90 дни. Съдът отказа да отмени наказанието, но нареди на световната футболна централа да не продължава срока на отстраняването на французина. Както е известно, беше поискано президентът на УЕФА да бъде изхвърлен от футбола за 7 години или до живот.

Тримесечното наказание на Платини изтича на 5 януари, а Спортният арбитражен съд постанови, че удължаването на срока ще бъде неоправдано ограничаване на достъпа на боса на УЕФА до правосъдието. Инстанцията в Лозана е решила, че Мишел Платини не е нанесъл непоправими щети по случая, за който е наказан.

Както е известно, Платини и президентът на ФИФА Сеп Блатер бяха временно отстранени от длъжностите си, след като швейцарските власти започнаха разследване за паричен превод от 2 милиона долара към сметката на французина. Плащането е извършено от световната футболна централа, но основание за него не беше намерено в счетоводните документи.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder