Община Ново село се включи в кампания „Спаси едно дърво“ на сдружение „Активно общество“

Община Ново село се включи в кампания „Спаси едно дърво“ на сдружение „Активно общество“

Ако последният ден на годината се падне в делничен ден, той трябва да бъде отработван в някой от обичайно почивните събота и неделя. Тази година това се случи през втората събота на декември. И вместо тази събота да е като допълнителна тежест в работната седмица, в община Ново село кипеше ентусиазъм и имаше отлична подготовка за работа.  Причината за това бе кампанията „Спаси едно дърво“, организирана от сдружение „Активно общество“ в която се включиха Община Ново село, Читалище „Земеделец – 1874“, Кметствата в общината, деца от социалните услуги в общността и жители на селата. Всички заедно засадихме над 50 бели брези, дарени за кампанията от Горско стопанство гр. Видин.

Денят започна със засаждане на дръвчета в района на читалището в Ново село, след което техниците от Община Ново село и деца от социалните услуги в общността засадиха над 10 брезички в двора на църквата „Успение на Пресвета Богородица“ в Ново село. На посочените от техниците места, децата с ентусиазъм се включиха в кампанията и засадиха дръвчетата, мечтаейки за годините, в които и те и дръвчетата ще са пораснали.

В Неговановци вече бяха подготвени местата за засаждане и бригада очакваше дръвчетата. Те бяха засадени в района на кметството, след което кампанията продължи в село Винарово. Там хората бяха също така добре подготвени и залесиха брезите около детска площадка в селото. Дръвчета бяха засадени и в централните части на селата Ясен и Флорентин.

Сдружение „Активно общество“ гр. Видин предвижда и бъдещи еко инициативи в общината – около Средната чешма във Винарово и в парка в Неговановци.

Иван Базов, кореспондент на Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder