Бокова е уверена в успеха си

Бокова е уверена в успеха си

О, разбира се, иначе няма да се хвана, разбира се, че ще успея. Това заяви пред журналисти генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, коментирайки вече започналата процедура за номинации за генерален секретар на ООН и това дали се надява да успее да получи поста. Кандидатурата на Бокова в момента се радва на подкрепа.

Генералният директор на ЮНЕСКО участва в международната конференция „Борба с насилието и екстремизма: нов план за сигурност в образованието и културата”.

През 2016 г. трябва наистина да погледнем на нещата такива, каквито са. Трябва да свържем проблемите на сигурността, решаването на конфликтите и хуманитарната криза много тясно с културното наследство, заяви Ирина Бокова, цитирана от БГНЕС.
„Очевидно е, че проблемите на екстремизма изискват много повече образование и възпитание. Това, което се случва в Сирия и Ирак-разрушаването на културното наследство”, посочи Бокова.
Според нея трябва да разберем, че всичко това е част от една криза и екстремизъм, който прояжда много общества. „Това е феномен, който може да се появи под различни форми в различни страни. Битката с него може да бъде спечелена само тогава, когато се спечелят умовете и сърцата на хората и най-вече на младите хора”, заяви генералният директор на ЮНЕСКО.
Ирина Бокова бе категорична, че това не е обикновен, традиционен проблем на сигурността или нерешаване на един конфликт.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder