Руските авиокомпании спират да работят с турски авиоцентрове

Руските авиокомпании спират да работят с турски авиоцентрове

Руските авиокомпании преустановяват работа с турски центрове по подготовка на пилоти и центрове за техническо обслужване. Това е заявил за ТАСС източник от авиоотрасъла.

По думите му в Турция функционират, както центрове за подготовка и преподготовка на летателни средства, така и центрове за техническо обслужване на авиомашини.

При това руските авиокомпании се ползват от услугите на тези центрове, но за сключване  на договори с тях е необходимо одобрение от Росавиация.

По думите на източника сега работата на руските компании с тези центрове се замразява – а одобрението на нови или продължаването на действащи договори на регулатора няма да се прави.

ТАСС припомня, че на един по-ранен етап руският вестник Коммерсант съобщи, че Министерството на развитието по поръчка на руския премиер Дмитрий Медведев в рамките на „специализираните икономически мерки“ е изготвило проект за увеличаване на санкциите към Турция. В това число е посочено, че се предлага ограничаване на обучение на гражданския персонал на руските авиокомпаниите Турция.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder