Топ вести
АБВ подкрепя Захариева за правосъден министър

АБВ подкрепя Захариева за правосъден министър

АБВ ще подкрепи номинираната за правосъден министър Екатерина Захариева, стана известно след среща между Захариева и парламентарната група на формацията.

Говорителят на групата на АБВ Мариана Тодорова очерта пред журналисти допирните точки – смяна на подхода, като първо предлага промените в Закона за съдебната власт за одобрение от парламентарните групи, а едва след това да ги внася в Народното събрание, създаване на съвет за съдебна реформа и въвеждане на бързо електронно правосъдие.

Зам.-председателят на АБВ Румен Петков похвали Захариева за идеята ѝ да предложи изчистен механизъм за атестация на магистратите и за ефективна работа на Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС).

На въпрос за преговорите между ГЕРБ и Реформаторския блок за актуализиране на коалиционното споразумение, Петков коментира, че следят без особен интерес и ентусиазъм този „процес със замеряне с текстове“.

В момента Захариева разговаря с последната група от мнозинството – на Реформаторския блок. За срещата дойде и лидерът на обявилата се за опозиционна партия ДСБ Радан Кънев, както и министърът на здравеопазването Петър Москов.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder