Топ вести
20.05.2024 - Министърът на туризма Евтим Милошев на посещение в област Видин
20.05.2024 - Отбелязваме 20 май – Световния ден на пчелите
20.05.2024 - За пета поредна година Видин ще е домакин на младежкия Summer Vibes Festival
20.05.2024 - Жител на кв. „Изток“ във Вършец е задържан за нанасяне на телесна повреда
20.05.2024 - Младеж катастрофира след Арчар в посока Монтана
19.05.2024 - Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести
19.05.2024 - Община Видин бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“
19.05.2024 - Събитие на тема Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз се проведе във Видин
19.05.2024 - Църковна камбана за пръв път прозвуча в село Крапчене
16.05.2024 - 10 смартфона с до 300 лева отстъпка от Yettel до края на май  
БСП ще събира подписка за вот на недоверие към правителството

БСП ще събира подписка за вот на недоверие към правителството

БСП започва събиране на подписи за иницииране на вот на недоверие към правителството. Това съобщи в декларация от парламентарната трибуна Атанас Мерджанов. Левицата ще търси подкрепа за искането на недоверие по почти всички секторни политики – в енергетиката, в областта на вътрешния ред и сигурността, в областта на отбраната, на външната политика, като са отворени и за идеи от другите от опозицията.

„Във връзка с политическото напрежение, на което е изложена българското общество през последните дни, „БСП-лява България“ настоява всяка парламентарна група ясно и еднозначно да заяви отношението си към българското правителство. Ситуацията, в която никой вече не знае какъв е съставът на управляващото мнозинство и какви са отговорностите на всяка от политическите сили в него, е нетърпима“, каза Мерджанов.
По думите му пазарлъкът, на който сме свидетели, е недопустим за една демокрация, тъй като „основният източник на нейната легитимност – народният вот, е всекидневно изкривяван“. Не може отделни народни представители да влизат и излизат от мнозинството все едно става въпрос за квартална кръчма, каза Мерджанов. Непонятно е как в една и съща парламентарна група единият съпредседател е управляващ, а другият – в опозиция, допълни той.

„Управлението на страната не е детска игра, а министерското кресло не бива да се ползва като примамка за този или онзи незадоволен заместник партиен лидер. Затова най-честно в настоящата обстановка би било министър-председателят да потвърди легитимността на настоящото правителство, за да стане ясно на българските граждани кой кой е и за какво се бори. Защото няма никакво значение кой ще бъде следващият правосъден министър, ясно е от сега, че политиката, която ще бъде провеждана в това ведомство, ще бъде безуспешна“, каза Мерджанов.

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder