Топ вести
19.05.2024 - Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести
19.05.2024 - Община Видин бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“
19.05.2024 - Събитие на тема Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз се проведе във Видин
19.05.2024 - Църковна камбана за пръв път прозвуча в село Крапчене
16.05.2024 - 10 смартфона с до 300 лева отстъпка от Yettel до края на май  
16.05.2024 - Съдия Милена Стоянова встъпи е новият председател на Районен съд – Видин
16.05.2024 - Зад светлините на прожектора- как казината печелят пари
16.05.2024 - КЦ Жул Паскин домакин на събитие на тема: Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз
16.05.2024 - Голямо количество цигари без бандерол и наркотици са иззели кулските и белоградчишките полицаи
15.05.2024 - Вижте какво е въздействие на криптоказината върху хазартната индустрия
Македония не може да приеме повече от 2000 бежанци

Македония не може да приеме повече от 2000 бежанци

Македонският президент Георге Иванов потвърди позицията на Македония, че страната имакапацитет да осигури временен дом на не повече от 2000 бежанци. Той обяви това по време на срещата си в Брюксел с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, комисаря по разширяването на ЕС Йоханес Хан и своя сръбски колега Томислав Николич, информира агенция МИА, цитирана от БГНЕС.

„Ние оставаме на броя, който беше обявен по време на лидерската среща през октомври тук в Брюксел. Като страна с 2 млн. жители ние имаме капацитет за 2000 души, но само ако минават транзитно. Нямаме капацитет да задържаме лица, тъй като територията ни е къса – само 160 километра, и няма необходимост при нас да се отварят капацитети, където тези лица ще бъдат задържани, докато коридорът се затвори“, заяви македонският президент Георге Иванов.

В същото време в рамките на срещата в Брюксел сръбският държавен глава заяви, че Белград е готов „в по-дълъг период“ да настани на своя територия около 6000 бежанци.

По време на визитата си в Брюксел Иванов и Николич проведоха разговор и с началника на „Фронтекс“, на когото са представили последните подробности около мигрантския въпрос. Президентите намекнаха и на това, че в момента има нова реалност по отношение на кризата в техните държави, откакто те започнаха да контролират броя на идващите на тяхна територия.

„Пред нас има голям наплив от фалшиви документи. Има хора с лъжливи самоличности, които се опитват да се сдобият със статут на бежанци… Трудно е да проверим от къде идват тези хора, тъй като има само регистрация и не можем да им вземем биометрични данни“, каза още Иванов.

Освен това Иванов заяви на Доналд Туск, че бавното темпо на евроинтеграция на Македония и на региона е грешка.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder