Топ вести
19.05.2024 - Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести
19.05.2024 - Община Видин бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“
19.05.2024 - Събитие на тема Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз се проведе във Видин
19.05.2024 - Църковна камбана за пръв път прозвуча в село Крапчене
16.05.2024 - 10 смартфона с до 300 лева отстъпка от Yettel до края на май  
16.05.2024 - Съдия Милена Стоянова встъпи е новият председател на Районен съд – Видин
16.05.2024 - Зад светлините на прожектора- как казината печелят пари
16.05.2024 - КЦ Жул Паскин домакин на събитие на тема: Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз
16.05.2024 - Голямо количество цигари без бандерол и наркотици са иззели кулските и белоградчишките полицаи
15.05.2024 - Вижте какво е въздействие на криптоказината върху хазартната индустрия
Разследват Льо Пен заради снимки на ИД

Разследват Льо Пен заради снимки на ИД

Лидерът на френската крайнодясна партия „Национален фронт“ Марин льо Пен е разследвана, след като публикува в социалната мрежа „Туитър“ три снимки, изобразяващи зверствата на групировката „Ислямска държава“.

Прокуратурата в парижкото предградие Нантер започна разследването заради „разпространяване на изображения на насилие“ от страна на Льо Пен, предаде БГНЕС.

Изображенията включват снимка на окървавеното тяло на американския журналист Джеймс Фоли, който беше екзекутиран от групировката, снимка на горящ мъж в клетка и друга на жертва, прегазена от танк.

По-късно родителите на Фоли обявиха, че искат неговата снимка да бъде премахната от профила на Льо Пен, тъй като според тях смъртта му се използва по политически причини. „Дълбоко сме притеснени от спонтанната употреба на Джим за политически цели на Льо Пен и се надяваме, че снимката на нашия син, заедно с другите две изображения, ще бъде свалена незабавно“, коментираха те.

В последствие лидерът на „Националния фронт“ свали изображението на Фоли като заяви, че не е знаела, че това е снимка на журналиста, който беше екзекутиран от „Ислямска държава“ през 2014 г.

Повод за туитовете на Льо Пен стана коментар на журналиста Жан-Жак Бурдин от френската телевизия BFM, който според нея сравнява терористичната групировка с нейната партия.

Френският премиер Манюел Валс определи снимките като „чудовищни“.

„Госпожа Льо Пен подпалва публичен дебат, показва политическа и морална слабост и неуважение към жертвите“, написа той в социалната мрежа „Туитър“.

От своя страна журналистът, в отговор на който бяха публикувани снимките, определи реакцията на лидера на „Националния фронт“ като „истерична“ и отрече да е сравнявал „Ислямска държава“ с партията.
Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder