Русия не разполага с войски в Източна Украйна

Русия не разполага с войски в Източна Украйна

Руският президент Владимир Путин каза, че Русия има в Източна Украйна хора, които изпълняват определени военни задачи, но не е разположила редовни войски там.
Руският държавен глава даде единадесетата си годишна пресконференция в Международния търговски център в Москва, на която присъстваха над 1400 руски и чуждестранни журналисти, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

Никога не сме казвали, че там няма хора, които изпълняват определени задачи, включително във военната област. Но това не значи, че там има руски (редовни) войски„, заяви Путин.

По думите му, Русия е готова да убеди сепаратистите в Източна Украйна, че е необходим компромис, за да се постигне политическо уреждане на конфликта.  Путин допълни, че Москва иска бързо уреждане на конфликта в Източна Украйна.

Ние не сме заинтересовани от изостряне на конфликта. Напротив, заинтересовани сме от това конфликтът да бъде уреден колкото се може по-бързо, но само не чрез физическо ликвидиране на хора в Югоизточна Украйна„, заяви той.

Путин призова украинското правителство бързо да одобри законодателство за произвеждане на местни избори, но каза, че Киев нарочно се бави.

Руският държавен глава отбеляза, че Москва няма да въвежда каквито и да било санкции срещу Киев, но във връзка с прекратяването на споразумението за свободна търговия, Украйна вече няма да се ползва с отстъпки и преференции.

От 1 януари 2016 г. обаче прогнозираме влошаване на икономическите отношения с Украйна,тъй като сме принудени да вземем решение, че няма да работим с Украйна като с член на зоната за свободна търговия на Общността на независимите държави“, обясни Владимир Путин.

Попитан дали Русия е готова да размени двамата мъже, които според Украйна са руски войници, за украинския пилот Надежда Савченко и други затворници, Путин отговори, че ако има някаква размяна, тя трябва да е равностойна, а подробностите може да бъдат обсъдени с украинските власти.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder