Топ вести
19.05.2024 - Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести
19.05.2024 - Община Видин бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“
19.05.2024 - Събитие на тема Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз се проведе във Видин
19.05.2024 - Църковна камбана за пръв път прозвуча в село Крапчене
16.05.2024 - 10 смартфона с до 300 лева отстъпка от Yettel до края на май  
16.05.2024 - Съдия Милена Стоянова встъпи е новият председател на Районен съд – Видин
16.05.2024 - Зад светлините на прожектора- как казината печелят пари
16.05.2024 - КЦ Жул Паскин домакин на събитие на тема: Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз
16.05.2024 - Голямо количество цигари без бандерол и наркотици са иззели кулските и белоградчишките полицаи
15.05.2024 - Вижте какво е въздействие на криптоказината върху хазартната индустрия
ЕС създава нова агенция за охрана на границата

ЕС създава нова агенция за охрана на границата

Лидерите на страните и правителствата от 28-те държави-членки на ЕС одобриха предложението на Европейската комисия за създаване на Агенция за гранична и брегова охрана в първия ден на срещата на върха в Брюксел, предава ТАСС. Агенцията припомня, че предложението беше представено  на 15 декември в Европейския парламент в Страсбург. За целта ЕК има намерение да създаде на базата на вече действащата служба на ЕС за охрана на границите – Frontex, нова национална общоевропейска служба за охрана на външните граници Числеността й трябва да бъде около 1.5 хиляди души от различните страни на ЕС.

“Без защита на външните граници ще се провалим като политическо общество. Но днес можем да бъдем оптимисти, защото всички лидери се съгласиха за защитават външните граници. Във връзка с това ние решихме спешно да разгледаме предложението за създаване на погранична агенция,” коментира председателят на Европейския съвет Доналн Туск, допълвайки, че решението за създаването на подобна структура трябва да бъде прието на Съвета на ЕС в първата половина на 2016.

Освен това, по думите на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, Европейската комисия трябва  оперативно да преразгледа Дъблинската система за бежанците. В съответствие с нея страните от ЕС, в които бежанците първо подадат молба за получаване на  убежище, сами отговарят за тяхното обучение. Бежанците, които ги напуснат, може да бъдат върнати, предава ТАСС.

В специално изявление Меркел посочи: “Готови сме да правим  компроси, но винаги ще защитаваме основните европейски ценности. До февруари, както спомена председателят на ЕС, ще трябва да обсъдим въпроса за свободното движение и този за социалните помощи,” заяви германският канцлер. Меркел посочи още, че решението няма да бъде постигнато лесно, но ще трябва да намерим някакво компромисно решение”.

По думите на френския президент Франсоа Оланд “двата най-трудни въпроса са свързани с   еврозоната и социалните плащания на европейските работници”. По думите му “може да има изключения, но основните правила и принципи трябва да бъдат спазвани”.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder