Коледен концерт на Видинската симфониета в Белоградчик

Коледен концерт на Видинската симфониета в Белоградчик

Празничен Коледен концерт на Видинската симфониета, със съдействието на Община Белоградчик се състоя в обновения театрален салон на Народно читалище „Развитие- 1893 г.“ в скалния град.

С диригентската палка бе маестро Свилен Симеонов, а солист Ралица Петкова – цигулка.

Почитателите на класическата музика с голямо удоволствие се наслаждаваха на представения разнообразен репертоар и изпълнените популярни произведения на известни автори. Звучаха – „Унгарски танц №5“ на Брамс, „Зима“ на Вивалди, „Аве Мария“ на Шуберт, „По вълните“, „Пицикато полка“, „Рози от юг “ и „Анен полка“ на Щраус, музика от филма „Усещане на жена“ на Гардел и други.

След бурните аплодисменти на публиката и изпълненията „на бис“ на музикантите бяха поднесени цветя от името на кмета на общината Борис Николов и всички присъстващи.

Заместник кметът на общината Росен Младенов подари на гостите сувенири от Белоградчик, за да може, когато са на далечни турнета да си спомнят за красотите на България. Той пожела на всички присъстващи весело и щастливо посрещане на Рождество Христово и Нова година, която да бъде здрава, мирна, благодатна, по-добра и успешна!

Прекрасният концертът на Видинската симфониета и прявеният сериозен интерес показаха, че тя има запазено място в културния живот на града.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder