Коледарчета поздравиха областната управа на Видин

Коледарчета поздравиха областната управа на Видин

С коледни песни и благопожелания за Новата 2016-та година влязоха днес в Областна администрация – Видин коледарчета от ОДЗ „Арабела” и ОУ „Иван Вазов”. Край коледната елха в Конферентния център се събраха 30 деца, пременени в традиционни носии, носещи в ръце пъстри тояжки, обкичени с гевречета, гирлянди и плодове. В присъствието на целия екип, воден от областния управител Момчил Станков, малчуганите представиха обичая „коледуване”, изпълнен с песни, наричания и пожелания за здраве, мир и плодородие през Новата година.

„Бъдете здрави и добри ученици”, пожела на коледарчетата Момчил Станков. Със смях и ръкопляскания малчуганите приеха шеговития му съвет понякога да бъдат непослушни, тъй като такива деца са будни и лъчезарни, а не непременно лоши.

В духа на българската коледна традиция, областният управител и заместник областните управители Албена Георгиева и Елка Георгиева дариха малките коледари с топли гевреци и любими на децата лакомства. Гостенчетата бяха изпратени от всички служители с благодарност за добрите пожелания и с обещание за бъдещи празнични срещи по повод Рождество Христово и Нова година.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder