Отложиха делото срещу Герман Костин

Отложиха делото срещу Герман Костин

Постъпи молба от Герман Костин, че отново иска да се запознае с материалите по разследването срещу него. Поради тази причина мярката му се отлага за 23 декември от 9 часа, съобщиха от Софийски градски съд, предаде Нова телевизия.

Днес Софийски градски съд трябваше да гледа днес мярката на Герман Костин, обвинен за убийството на детето в куфара. В края на месец октомври Градският съд остави в ареста Костин. Той е обвинен за убийството на 5-годишния Никита Плотников, намерен в куфар край Пасарел.

Припомняме, че през месец май прокуратурата задържа и обвини Герман Костин за умишленото убийство на 5-годишния Никита. По кърпа, с която беше увито детето, разследващите установиха ДНК-материал, който е изследван и експертиза заключва, че е повече от 100% сигурно, че този материал е оставен от Костин.

„Експертизата сочи не просто пълно съвпадение на ДНК-профила, а възможност да е от друг освен от Герман Костин числото е 1: 38 000 000 000 000 000 000“, каза тогава говорителят на ВКП Румяна Арнаудова.

Другите доказателства, които са събрани, са записи от камерите на АПИ, които са го заснели как шофира към мястото на извършване на престъплението. Засичане на мобилния му телефон показва, че той се е намирал в района по същото време. Смъртта е настъпила вследствие на задушаване, а мотивите ще бъдат разследвани.

Самият Костин тогава не даваше обяснения пред разследващите и не призна вината си. Майката на загиналото дете е била съдружник с Герман Костин във фирма за недвижими имоти.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder