САЩ обявиха африканските лъвове за изчезващи

САЩ обявиха африканските лъвове за изчезващи

Африканските лъвове са застрашени от изчезване и ще бъдат защитени в рамките на американския закон като застрашен вид, съобщиха властите в страната.

Някои видове от породата големи котки, които могат да се открият в Западна Африка и Индия, сега се смятат за застрашени, защото изживяват „драматичен спад“, съобщиха от американската служба за риби и диви животни.

Решението ще послужи за основа на по-стриктни регулации за вноса и износа на лъвове. Решението идва, след като по-рано тази година американски зъболекар уби Сесил – един от лъвовете, символи на Зимбабве.

Защитата на животни включва вида Африкански лъв, от който в момента има само около 1400 животни. От тях около 900 са в Западна и Централна Африка, а около 500 – в Индия.

Друг застрашен вид е и Panthera leo melanochaita, който е значително по-многоброен от африканския си събрат.

Решението на Вашингтон не забранява лова на животните, но значително затруднява издаването на разрешително за ловуването им.

Популациите на лъвове са намалели с 43% през последните две десетилетия заради загуба на хабитата им, трудно откриване на храна и нарастващи конфликти с разрастващото се човешко население.

„Лъвът е едно от най-обичаните животни на планетата и е незаменима част от нашето споделено глобално наследство“, каза директорът на американската служба за риби и диви животни Дан Аш.

„Ако искаме да подсигурим това здрави популации лъвове да продължават да обикалят африканските савани и Индия, то от всички нас зависи да предприемем действия, не само от хората на Африка и Индия“, допълни той.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder