Във Франция започна разследване срещу семейството на Льо Пен

Във Франция започна разследване срещу семейството на Льо Пен

Френското правосъдие започна разследване на имотните декларации на крайнодесните европейски депутати Жан-Мари льо Пен и дъщеря му Марин льо Пен по подозрение, че са неверни, предаде Франс прес.

Френският Върховен комитет за прозрачността на публичния живот, който огласява финансовото състояние на политиците заяви, че съществуват „силни съмнения за пълнотата, точността и искреността на имотните им декларации поради очевидно занижената оценка на някои недвижими имоти, притежавани съвместно от Жан-Мари льо Пен и Марин льо Пен“.

Има също и съмнения, че Жан-Мари льо Пен не е включил някои движими имоти в декларацията си, включително банкова сметка в Швейцария и златни кюлчета.

И Жан-Мари Льо Пен и дъщеря му Марин, която пое ръководството на Националния фронт през 2011 г., са депутатите в Европейския парламент и като такива трябва да декларират публично своето състояние.

Финансовият орган оценява, че двамата са занижили състоянието си с една трета – около един милион евро в случая на Жан-Мари льо Пен и стотици хиляди евро в случая на дъщеря му.

За подобни нарушения френският закон предвижда глоба до 45 000 евро и затвор до три години, както и забрана за заемане на изборна длъжност за срок от 10 години.

И двамата Льо Пен казаха, че ще обжалват пред Държавния съвет (най-висшата административна съдебна инстанция във Франция) решението за започване на разследване.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder