Топ вести
19.05.2024 - Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести
19.05.2024 - Община Видин бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“
19.05.2024 - Събитие на тема Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз се проведе във Видин
19.05.2024 - Църковна камбана за пръв път прозвуча в село Крапчене
16.05.2024 - 10 смартфона с до 300 лева отстъпка от Yettel до края на май  
16.05.2024 - Съдия Милена Стоянова встъпи е новият председател на Районен съд – Видин
16.05.2024 - Зад светлините на прожектора- как казината печелят пари
16.05.2024 - КЦ Жул Паскин домакин на събитие на тема: Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз
16.05.2024 - Голямо количество цигари без бандерол и наркотици са иззели кулските и белоградчишките полицаи
15.05.2024 - Вижте какво е въздействие на криптоказината върху хазартната индустрия
Община Габрово е първенец по успешни проекти

Община Габрово е първенец по успешни проекти

Община Габрово има най-много успешно изпълнени проекти за последните 7 години с направени инвестиции за над 35 млн.лв.

Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на финална конференция по повод приключването на „Интегриран проект за изграждане на привлекателна, достъпна и зелена градска среда на Габрово“.

Тя определи местната управа като най-активният бенефициент, осъществил проекти по всяка една приоритетна ос от цялата Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013.

На територията на обновения парк „Маркотея“ на 21 декември се състоя символичното откриване на обектите от интегрирания проект. На него присъстваха кметът на община Габрово Таня Христова, народните представители Добромир Проданов и Цветомир Михов, областният управител Николай Сираков, председателят на Общински съвет – Габрово Лена Георгиева, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров и др.

амо за 2 години и половина в града са реализирани 10 обекта с обществено значение. Те са финансирани с 9 239 947,71 лв. по ОПРР 2007-2013. Изпълнените строително-ремонтни работи по всеки един от обектите бяха детайлно представени от координатора на проекта Милка Кехайова.

Улица „Софроний Врачански“ в централната градска част е изцяло реконструирана. Рехабилитирани са улиците „Цанко Дюстабанов“, „Стара планина“, „Първи май“, „Константин Иречек“, „Петко Каравелов“ и „Янтра“. Квартал VI участък придоби нова визия и възвърна възрожденския си облик. Въведено е кръгово движение на кръстовището при Консултативна поликлиника. Зелената площ по ул. „Брянска“ е благоустроена. С нов облик са междублоковите пространства в района на Колелото /кв. 91, кв. 92, ул. „Георги Кирков“/.

Извършена е цялостна реконструкция на крайречната улица „Дунав“. В северната й част е изградена спортна площадка с фитнес уреди и баскетболно игрище. Осъвременен е емблематичният парк „Маркотея“. Съществуващото спортно игрище над парка е рехабилитирано. Обособени са игрални полета за баскетбол, тенис, волейбол и футбол на малки врати.

Кметът Таня Христова призова гражданите да пазят новите си придобивки и че все още по част от обектите, които са започнали по-късно, продължават довършителните работи, които ще бъдат завършени в срок. Тя увери, че ще продължат усилията за повишаване качеството на живот и чрез възможностите по новата регионална програма.

Министър Лиляна Павлова съобщи, че през новия програмен период Габрово ще може да инвестира в обновяване на градския транспорт по линия на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. „Община Габрово е определена за междинно звено по ОПРР и сама ще избира и одобрява своите проекти. Пo приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ са гарантирани близо 26 млн. лева. Всеки момент Инвестиционната програма на Общината ще бъде одобрена и още от следващата година дейностите ще започнат да се реализират“, допълни министърът.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder