Дядо Коледа раздаде подаръци в Белоградчик

Дядо Коледа раздаде подаръци в Белоградчик

 

Впечатляващи тържества с тематични стихове и песни зарадваха децата от ДДЛРГ „Надежда“, Преходно жилище, ОДЗ „Иглика“ – където в програмата участваха и артисти от студио „Артанекс“ – София. Голямото вълнение и трепет се засилваше и от присъствието на Дядо Коледа и Снежанка, които раздадоха много подаръци.
Коледно тържество бе организирано и в Основно училище „Васил Априлов“ – Рабиша, където учениците изнесоха прекрасна културна програма, включваща пресъздаване на обичая, свързан с един от най-големите семейни празници „Бъдни вечер“. Бяха представени и обичаите коледуване и сурвакане. Имаше и много песни и стихове.
Коледният концерт на Детски комплекс, в който участваха клубовете по аеробика и художествено слово, и 5 формации на школата по народни танци изпълни с посетители театралния салон на Народно читалище „Развитие-1893 г.“

Празничен Коледен концерт на Клуба по спортни танци „ЕЛИТ – ТИМ“ се състоя в голямата зала на Младежки дом – Белоградчик. В програмата бяха представени стандартни и латиноамерикански танци. Всички посетили на едночасовия спектакъл останаха очаровани от представянето на участниците. Зрителите с голямо умиление приеха най-малките възпитаници на ОДЗ „Иглика“, които отскоро танцуват.

263 коледни пакета с лакомства раздадоха секретарят на община Белоградчик Албена Бакалеева и представители на общинската администрация по време на Коледно-новогодишните тържества на учебните заведения и културните институти.
В Новогодишната нощ на централния площад „Възраждане“ в Белоградчик, местните жители и гостите на града си дават среща на чаша вино.Те ще бъдат приветствани от кмета на общината Борис Николов. Кръшни български хора ще се вият около празнично украсената елха. За всички присъстващи ще бъде изпълнена и атрактивна заря.

Източник: ДарикНюз

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder