Родопски села събират дарения за болница

Родопски села събират дарения за болница

Родопски села събират дарения за болницата в Девин. Само за седмица, жителите на Грохотно дариха над тон хранителни продукти за лечебното заведение, което е в изключително тежко финансово състояние.

Хората даряват продукти, произведени в личните им стопанства, както и купени от магазина храни. Болницата в Девня беше временно затворена заради над милион и половина лева дългове.

„Тъй като явно населението при затварянето на болницата са усетили нейната липса и сега всеки се опитва да помага както може и с каквото може“, обясни Радка Грозданова, директор МБАЛ-Девин.

„Хората нямаха търпение час по-скоро, с пълни ръце да носят кой каквото има и с каквото могат да помогнат. Само ще ви кажа, че повечето от тях, самите хора имат нужда от помощ, повечето живеят с 40-43 лв. месечна помощ“, каза кметът на с. Грохотно Фани Василева.

Някои дори взели продукти на вересия.

60-70 на сто от храната в болницата в Девин е от дарения.

„Първото село, което откликна, бе моето родно село Лясково, те първи подеха инициативата и набраха помощи за болницата”, съобщи директорът на лечебното заведение Валентина Павлова.

В дарителската кампания се включиха и селата Селча, Стоманово, Буйново и Козаре, Триград.

Болницата в Девин стоя под ключ повече от две години и половина. След серия от протести на хората от района, бяха отпуснати пари и след ремонт лечебното заведение заработи отново.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder