Топ вести
19.05.2024 - Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести
19.05.2024 - Община Видин бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“
19.05.2024 - Събитие на тема Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз се проведе във Видин
19.05.2024 - Църковна камбана за пръв път прозвуча в село Крапчене
16.05.2024 - 10 смартфона с до 300 лева отстъпка от Yettel до края на май  
16.05.2024 - Съдия Милена Стоянова встъпи е новият председател на Районен съд – Видин
16.05.2024 - Зад светлините на прожектора- как казината печелят пари
16.05.2024 - КЦ Жул Паскин домакин на събитие на тема: Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз
16.05.2024 - Голямо количество цигари без бандерол и наркотици са иззели кулските и белоградчишките полицаи
15.05.2024 - Вижте какво е въздействие на криптоказината върху хазартната индустрия
Установиха търговеца с фалшивия алкохол в Якоруда

Установиха търговеца с фалшивия алкохол в Якоруда

Четирима са общо отровените с алкохол в Якоруда, информираха от пресцентъра на МВР-Благоевград.

Мъжете са на възраст 26, 52, 36 и 37 години от Якоруда и са настанени за лечение в благоевградската болница. Други четирима мъже от района починаха в рамките на две денонощия след употреба на алкохол със съмнителен произход.

Всички те закупили алкохола от 46-годишен мъж, който също е от Якоруда, потвърдиха от полицията. Търговецът е задържан за 24 часа.

Починалите и другите натровени са пили алкохола на различни места. Едните били на т.нар. „свинска сватба“, други са пили в домашна обстановка. Всички обаче посочили, че са купили ракията в туби от Тайфи Метльов, който има дърводелски цех в градчето.

Вече е сезирана и прокуратурата. Разследването на случая продължава. Под наказателна отговорност попада и онзи, който продава, предлага за продан или по друг начин вкара в обръщение такива храни или питиета. При настъпила смърт наказанието е от 3 до 15 години, а за тежка телесна повреда от 1 до 8 години.

Междувременно д-р Огнян Митев, директор на Многопрофилната болница в Благоевград, съобщи, че състоянието на хоспитализираните мъже се подобрява.

По думите му те са приети в реанимация към снощи около 22.00 ч. Трима от тях са докарани в благоевградската болница с линейка, а четвъртият е пристигнал със собствен автомобил.

Д-р Митев посочи, че към момента натровилите се са подложени на редица процедури за прочистване на организма им. Той бе категоричен, че четиримата мъже се влияят добре от приложеното лечение, затова и прогнозата на лекарите е, че те ще се възстановят в кратки срокове.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder