Топ вести
Увеличават се руските туристи в България

Увеличават се руските туристи в България

Все повече руски туристи търсят почивка в България. Това отчита Асоциацията на руските туроператори (АТОР), цитирана от ТАСС. Основната причина е спирането на полетите до Египет, което увеличило търсенията за посещения в България.

Въпреки че страната ни не е в топ 10 на дестинациите, догодина се очаква ръст на туристите, прогнозира шефката на пиар отдела на туристическата фирма „Тез тур“ Лариса Аханова, цитирана от БТА. Според нея руските туристи, които не могат да почиват в Египет, ще се насочат предимно към Обединените арабски емирства, Кипър, Израел, Тайланд и Шри Ланка. Очаква се и ръст на посещенията в България, Гърция и Кипър, прогнозира тя.

От 1 януари България ще свали цените за визи за руски граждани от 35 на 10 евро. Освен това страната ни не планира да въвежда система за биометрични данни и предлага множество варианти за почивка – балнеология, екскурзионни програми, религиозен туризъм, винарски туризъм и гастрономически туризъм. Помага и фактът, че българските хотели също работят на системата „ол инклузив“, подчертава Аханова.

Египет и Турция са традиционно най-посещаваните дестинации от руски туристи. През 2014 г. общо 7 милиона руснаци са посетили двете държави. Турция е спечелила около 3 млрд. долара миналата година от над 4.5 млн. руски посетители. Броят на руските туристи миналата година е почти двойно по-голям в сравнение с 2009 г.

През ноември лидери в търсенията за оферти са били Тайланд, Индия и Виетнам. За ноември 2015 г. е отчетена положителна динамика в търсенията на почивки само в 13 от страните в Топ 30 – Тайланд, Индия, Виетнам, Обединените арабски емирства, Шри Ланка, Израел, Мексико, България, Андора, Абхазия, Австрия, Китай и Йордания. В сравнение с октомври от първата десетка на търсенията на руските туристи е отпаднал Кипър. Неговото място е било заето от Шри Ланка. България не е в класацията Топ 10.

Българското правителство също очаква увеличаване на руските туристи през лятото на 2016 година. По първоначални прогнози догодина в страната ни може да дойдат 1.5 млн. руснаци.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder