Драстични мерки заради замърсяването на въздуха в Италия

Драстични мерки заради замърсяването на въздуха в Италия

Коледа, обгърната в смог. Така Италия посрещна Рождество Христово. А това доведе до спешни мерки – тотална, тридневна забрана за частни автомобили в Милано, за намаляване на замърсяването на въздуха.

До спешните мерки в Италия се стигна, след като станциите за наблюдение на въздуха са засекли високи нива на частици, опасни за здравето на хората. Властите в Рим вече забраниха най-старите автомобили да се движат в големи части на столицата. За всички останали ще бъдат по улиците през ден – в зависимост дали последната цифра от номера им е четна или нечетна.

В Милано мерките са още по-драстични. След като се оказа, че наложените миналата седмица рестрикции не действат, бяха въведени драконовски мерки – забрана за движение на частни автомобили за три дни от 10 сутринта до 16 часа след обяд. Така, градът опустя, а много от жителите му подкрепиха идеята. Други пък бяха притеснени.

За да окуражи хората да използват градския транспорт, общината пусна билет, валиден за целия ден. Много организации призовават за намиране дългосрочно решение на проблема.

В навечерието на Коледа, китайската столица Пекин пък трябваше да преживее най-тежкото замърсяване. Нивото на смога превиши опасните нива два дни след като червения код беше вдигнат. Според списъка на Световната здравна организация, 18 от 20-тте най-замърсени градове в света са в Южна Азия, като 13 от тях се намират в Индия.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder