Топ вести
20.05.2024 - Министърът на туризма Евтим Милошев на посещение в област Видин
20.05.2024 - Отбелязваме 20 май – Световния ден на пчелите
20.05.2024 - За пета поредна година Видин ще е домакин на младежкия Summer Vibes Festival
20.05.2024 - Жител на кв. „Изток“ във Вършец е задържан за нанасяне на телесна повреда
20.05.2024 - Младеж катастрофира след Арчар в посока Монтана
19.05.2024 - Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести
19.05.2024 - Община Видин бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“
19.05.2024 - Събитие на тема Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз се проведе във Видин
19.05.2024 - Църковна камбана за пръв път прозвуча в село Крапчене
16.05.2024 - 10 смартфона с до 300 лева отстъпка от Yettel до края на май  
„Моята борба“ на Хитлер може да влезе в учебната програма в Германия

„Моята борба“ на Хитлер може да влезе в учебната програма в Германия

Новото издание на „Моята борба“ на Адолф Хитлер да стане част от учебната система на Германия – за това настоява министърът на образованието Йохана Ванка. Новото издание на библията на основателя на Третия райх ще се появи през януари. За последен път книгата е била издавана преди 70 години, съобщава bTV.

„Критичното издание на Института за съвременна история в Мюнхен има за цел да допринесе за политическото образование. Написано е за разбиране от всички“, каза Ванка пред в. „Пасауер нойе пресе“. Тя приветства факта, че една по-голяма аудитория ще има възможност да се запознае с разсъжденията на Хитлер.

От 1946 г. Бавария притежава авторските права на книгата на нацисткия диктатор и по този начин може да попречи на преиздаването ѝ. Законът дава това право на Мюнхен в продължение на 70 г. Периодът ще изтече през януари 2016 г. Това е и моментът, когато Институтът за съвременна история ще издаде двутомник под заглавие „Хитлер, Моята борба: Критично издание“.

Двата тома ще бъдат с обем от около 2000 страници и ще струват 59 евро.

В новото издание ще са включени 3500 критични коментара за творбата. По този начин издателите се надяват да успеят да изкоренят всички потенциални заплахи, които могат да произлязат от изданието в днешно време.

„Книгата е на разположение на обществеността“, каза Ванка. Според нея е правилно, че учениците ще могат да обсъждат книгата по време на час.

Председателят на независимия профсъюз в сферата на образованиeто Удо Бакман, обаче е на друго мнение. Според него не е правилно да се променят учебните планове и да се създава възможност за по-голямо присъствие на „Моята борба“ в тях. По думите му Холокостът и подробностите съпътстващи нацистката ера са достатъчно застъпени в образователната система и сега, а самите учители са в състояние да си осигурят самостоятелно източници на информация по въпроса.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder