Близо 300 шофьори са хванати пияни за една седмица

Близо 300 шофьори са хванати пияни за една седмица

При проверки само от 21 до 27 декември са хванати над 290 души, качили се в автомобил след употреба на алкохол. От тях 144 души са имали над 1.2 промила.
Това съобщи пред Нова телевизия тази сутрин началникът на “Пътна полиция” комисар Бойко Рановски.

Той уточни, че през последните 6 месеца всяка седмица залавят между 200 и 300 души, които са седнали зад волана след употреба на алкохол, и над 300 неправоспособни шофьори.

Затова предложихме в такива случаи да се прекратява регистрацията на автомобила. Това е свързано със сваляне на регистрационните табели. Това наше предложение мина на първо четене в комисиите в Народното събрание”, подчерта Рановски.

От пресцентъра на МВР уточниха, че общо 9041 нарушения на пътя са установени в страната от 21 до 27 декември. Според данните на ГД „Национална полиция“ 3777 от тях са засечени в присъствието на контролен орган. Издадени са 4323 фиша и са съставени общо 3355 акта. Издадените електронни фишове са 3674.

Броят на установените неправоспособни водачи е 396. За периода са настъпили 138 пътно-транспортни произшествия, при които са загинали 7 души, 181 са пострадали.

МВР ще продължи да следи отблизо данните за тенденциите на пътя и редовно да анализира дали има необходимост от допълнителни промени в подхода по отношение на проверките и нарушителите на пътя, се казва в официалното съобщение.

По думите на Рановски тази година, в сравнение с миналата, има увеличение както на катастрофите, така и на убитите и на ранените по пътищата. Последните данни сочат, че от началото на годината при пътни инциденти са загинали 679 души, а 8920 са били ранени.

Той коментира и темата с отново очаквания засилен трафик по пътищата за предстоящите 4 празнични дни. Шефът на КАТ уточни, че на 3 януари, когато движението ще бъде най-голямо, очакват над 200 000 автомобила да се насочат към София

Дадени са указания в дните на голямото придвижване дейността на пътните полицаи да бъде насочена към подпомагане и регулиране на движението и не толкова към контрол. Това обаче не означава, че ако има агресивни водачи и такива, които явно показват неуважение към правилата за движение, няма да бъде взето отношение спрямо тях”, добави Рановски.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder