Брюксел забрани пиратките и фойерверките в новогодишната нощ

Брюксел забрани пиратките и фойерверките в новогодишната нощ

Управата на Брюксел съобщи, че забранява използването на пиратки и фойерверки за нова година, защото употребата им изнервя хората допълнително
Общината реши, че няма да отмени зарята в полунощ за посрещането на Нова година в центъра на белгийската столица. Хората по улиците ще бъдат постоянно и внимателно проверявани от полицията, а ако се установи притежание на забранени материали (включително пиратки), те ще бъдат отнемани.

Гражданите, които желаят да присъстват на зарята в центъра на Брюксел, ще трябва да се явят на мястото много по-рано. Те ще преминават през един-единствен пропускателен пункт, съобщи БТА. Зрителите нямат право да носят раници и чанти, стъклени чаши и бутилки, ножове и други остри предмети, домашни животни.

Очаква се на събитието да присъстват около 100 хиляди души.
От организациите на ресторантьорите съобщават, че половината заведения в Брюксел няма да работят в новогодишната нощ заради липса на клиенти.

Собствениците на заведения обясняват, че хората предпочитат да празнуват у дома или при приятели, и да не се задържат на оживени места заради терористичната заплаха. По техните думи на хората не им се празнува заради напрегнатата обстановка, както в Брюксел, така и в международен план.

По-рано тази година бе съобщено за загуби от милиони евро в сектора на ресторантьорството и търговията на дребно, както и за многобройни съкращения на служители покрай предприетитеантитерористични мерки.

Белгийската полиция арестува двама души в различни части на страната в неделя и понеделник, които планирали атаки в Брюксел в навечерието на Нова година, съобщиха от прокуратурата.

По време на обиски в Брюксел и съседна провинция, както и в Лиеж, са били задържани за разпит общо шестима души, но четирима по-късно били освободени. Полицията е открила военни дрехи и пропаганден материал на „Ислямска държава”. Няма намерени оръжия или взривни вещества.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder