Топ вести
20.05.2024 - Министърът на туризма Евтим Милошев на посещение в област Видин
20.05.2024 - Отбелязваме 20 май – Световния ден на пчелите
20.05.2024 - За пета поредна година Видин ще е домакин на младежкия Summer Vibes Festival
20.05.2024 - Жител на кв. „Изток“ във Вършец е задържан за нанасяне на телесна повреда
20.05.2024 - Младеж катастрофира след Арчар в посока Монтана
19.05.2024 - Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести
19.05.2024 - Община Видин бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“
19.05.2024 - Събитие на тема Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз се проведе във Видин
19.05.2024 - Църковна камбана за пръв път прозвуча в село Крапчене
16.05.2024 - 10 смартфона с до 300 лева отстъпка от Yettel до края на май  
Турция се опитва да се намеси във вътрешната ни политика

Турция се опитва да се намеси във вътрешната ни политика

Има опити от страна на Турция за намеса във вътрешната политика на България. Признанието направи премиерът Бойко Борисов в първия си коментар за кризата в ДПС. Министър- председателят обаче уточни, че заплаха за националната сигурност няма.

„Само за няколко дни се разрази буря. Много маски паднаха. Действително има интерес към нашата вътрешна политика. Има интерес от страна на Турция да се влияе”, заяви Борисов и добави:  „Съвестта ми е чиста, защото на турския премиер Ахмед Давутоглу  му казах всичко. Достатъчно твърдо съм им казал, че не съм съгласен с това, което правят”.

Премиерът коментира и факта, че Лютви Местан прекара няколко часа в турското посолство, за да гарантира сигурността си. „Познавам много депутати от много партии, които са прекарвали много време в много посолства”, заяви Борисов и призна:  „Не съм говорил с него. Той има охрана от НСО, която е не по-малка от моята. Не знам от какво се притеснява”.

А на въпрос в какво се изразяват опитите на Турция за влияние в България, Борисов отговори: „Те са очевидни. Веднъж посланик с всичките му генерални консули тръгне в една партия да се дават оценки и да се обяснява колко е важен един или друг лидер, това е повече от очевидно”.

„И вицепремиерът и външният министър на Турция, които трябваше да дойдат в събота, не дойдоха, защото аз им отказах среща с мен и им казах, че България е свободна държава, на частно посещение всеки може да дойде, но това би било много лош знак и би се разчело лошо от правителството и българите като цяло“, каза още  премиерът.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder