Топ вести
19.05.2024 - Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести
19.05.2024 - Община Видин бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“
19.05.2024 - Събитие на тема Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз се проведе във Видин
19.05.2024 - Църковна камбана за пръв път прозвуча в село Крапчене
16.05.2024 - 10 смартфона с до 300 лева отстъпка от Yettel до края на май  
16.05.2024 - Съдия Милена Стоянова встъпи е новият председател на Районен съд – Видин
16.05.2024 - Зад светлините на прожектора- как казината печелят пари
16.05.2024 - КЦ Жул Паскин домакин на събитие на тема: Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз
16.05.2024 - Голямо количество цигари без бандерол и наркотици са иззели кулските и белоградчишките полицаи
15.05.2024 - Вижте какво е въздействие на криптоказината върху хазартната индустрия
Цената на тока ще се запази поне до лятото

Цената на тока ще се запази поне до лятото

„Токът у нас няма да поскъпне поне до лятото. Цената на ел. енергията е такава, каквато я определи националният регулатор КЕВР. Тя ще остане такава до следващото ценово решение през лятото. Дотогава няма да има никаква промяна в цената на тока. Това, което ни предстои през 2016 г. е процесът по либерализацията на електроенергийния пазар. Това ще бъде една качествено нова ситуация за абсолютно всички. Българите не трябва да се притесняват от тази либерализация на пазара. На първо място ние като потребители ще имаме възможност да избираме своя доставчик на ел. енергия. Ако живеете на територията на E.ON, там ще има няколко доставчика. От своя страна доставчиците ще могат да се конкурират помежду си за отделни тарифни профили, за цената на ел. енергията, за офертите на всеки един потребител“, обясни в студиото на „Здравей, България“ енергийният министър Теменужка Петкова.

На 11 декември в тестови режим започна работа българската независима енергийна борса. В средата на януари тя ще започне да работи в реално време. Цената, която бе достигната на тестовия режим на борсата, беше 74,32 лв. За сравнение цената на борсата на еленергията в Румъния е 73 лв. за мегаватчас. В Чехия цената е 80 лв., в Унгария – 62 лв.

Относно газовия скандал навръх Нова година, енергийният министър Теменужка Петкова разказа: „Събитията се развиха много бързо на 30 декември. Напълно наясно съм как вървяха нещата. Българската държава се намеси и изпълни своята функция да не остави близо 200 000 потребители без топло. Нямаше да има доставки на газ за абонатите на „Овергаз”.

„Една от основните задачи на правителството е да създава конкуренция и да развива пазара, както електроенергийния, така и пазара на природния газ. Не е работа на министъра на енергетиката да се намесва в търговските взаимоотношения на частните компании. „Овергаз“ ползва близо 10% от доставките на газ за България. Другият доставчик е „Булгаргаз”, коментира още енергийният министър.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder