Задържаха руски кораб с пиян екипаж

Задържаха руски кораб с пиян екипаж

Капитанът, първият помощник и старшият механик на руския товарен кораб „Иван Бобров“ са задържани за две седмици, съобщи ТАСС.

Товарният кораб, пътуващ от британското пристанище Ипсиуч за Рига, преминавал през датския пролив Йоресун в сутринта на 1 януари. Причина за спирането на кораба станали отклоняване от курса на плавателния съд и опасни маневри. Служители на датската морска спасителна служба заподозрели, че руският екипаж е пиян и затова се свързали със съда по радиото.

Пристигналите органи на реда установили, че целия екипаж от девет души били пияни. Капитанът, първият помощник и старшият механик са арестувани, а корабът е останал на котва в пристанището Елсинор по настояване на датските власти.

По данни, цитирани от местни медии, детайлните кръвни проби ще бъдат готови през следващата седмица. Моряците са застрашени от затвор, а собствениците на кораба – от голяма глоба.

Експерти напомнят, че през последните две години са регистрирани десетина случая, при които капитани на кораби са задържани заради пиянство в датски води, отбелязват експерти, информира бТВ. Сред тях е имало холандци, поляци, руснаци и украинци.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder