7 митничари от Лесово отиват на съд

7 митничари от Лесово отиват на съд

7 митничари от пункт „Лесово“ отиват на съд за подкупи, съобщават от спецпрокуратурата.

Те бяха арестувани на 1 ноември 2014 г. при мащабна акция на ДАНС и МВР 

Бившият шеф на митническия пункт Димитър Колев е обвинен като организатор. Участници са началниците на смени Георги Банев и Чавдар Дюлгеров и инспекторите Димитър Шопов, Илия Илиев, Юрий Кузнецов и Йоланта Канчелян-Бозукова.

Началниците на смени събирали и разределяли подкупите от преминаващите коли и тирове, а инспекторите имали за задача да получават почерпки от чуджите шофьори, за да не плащат глоби за нарушения и извънгабаритни товари.

От чужденците с леки автомобили митничарите вземали средно по 20 лв. в различни валути. От шофьорите на камиони – по 5 долара или евро „за кафе“.

При превозване на карго товари таксата за камиони с украинска, руска, молдовска или турска регистрация (от страни извън ЕС) таксата скачала до 400 долара, като по правило шофьорите поставяли парите в документите си за проверка.

Шефът на пункта Димитър Колев получавал средно по 8000-10 000 лв. месечно от една смяна, или около 30 хил. до 50 хил., Банев и Дюлгеров взимали по 10 хил.лв., а останалите участници – около 3 хил. лв.

По случая са използвани СРС. Престъпната дейност на групата се доказва и от показанията на множество свидетели – шофьори, както и от събраните веществени доказателства.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder