Измами с лотарията за зелени карти

Измами с лотарията за зелени карти

Измамници точат пари от кандидати за зелени карти за САЩ. Това предупреждават от американското посолство у нас, след като лотарията им е станала обект хакерски набези.

Отделът за визови услуги на Държавния департамент предупреждава обществеността за значително увеличаване на измамни имейли и писма, гласи официалната информация, разпространена от посолството на САЩ.

Схемата

Измамниците, които изпращат тези фалшиви имейли и писма, твърдят, че са представители на американското правителство в опит да получат пари от участниците в лотарията.

Всички кандидати трябва да се запознаят с информацията за измами, свързани с лотарията за зелена карта, предоставена от Федералната търговска комисия, обясняват от посолството на САЩ. Оттам съветват участниците да прегледат правилата и процедурите на лотарията за зелена карта, за да знаят какво, кога и от кого да очакват.

Какво да проверим

Макар че кандидатите по програмите DV могат да получат имейли от американското правителство, с които им се напомня да проверят статута си онлайн чрез сайта за проверка, те няма да получат уведомително писмо или имейл, с който им съобщават, че са спечелили от лотарията.

Кандидатите могат да разберат дали са сред изтеглените за продължаване на процедурите по програмата, като проверят статута си онлайн чрез сайта за проверка.

Таксите за молбите за виза от лотарията за зелена карта се плащат на касиера в американското посолство или консулство по време на насроченото интервю, допълват от представителството на САЩ. Американското правителство никога не изисква пращането на пари предварително чрез чек, платежно нареждане или паричен превод.

Сайтове и имейли се стремят да подведат клиентите и обществеността, че са официални уеб сайтове на американското правителство, предупреждават също от посолството на САЩ. Те са създадени така, че да изглеждат като офциални уеб сайтове, често дори имат изображения на американското знаме, Капитолия, Белия дом или Статуята на свободата. Всеки сайт, чийто адрес не завършва на „.gov”, трябва да бъде смятан за подозрителен.

Ако желаете да подадете жалба за интернет измама, посетете сайта https://econsumer.gov/#crnt, пишат още от посолството. Този сайт се поддържа от агенции за защита на потребителя от 17 страни и се управлява от Федералната търговска комисия.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder