Топ вести
Лекарите в Англия се готвят за стачки

Лекарите в Англия се готвят за стачки

Британското правителство обяви, че ще преговаря с лекарите, в последен опит да предотврати серията от масови стачки, които може да се случат за първи път от 40 години насам, съобщава Ройтерс.

Младшите лекари и специализантите, които съставляват малко повече от половината лекари в Националната здравна служба на страната, заявиха вчера, че ще спрат работа за 24 часа през следващата седмица, след което ще продължат с 48-часови стачки.

Почти всички сред 37-те хиляди младши лекари в страната са обявили готовността си да се включат в протестите срещу планираните нови условия на труд, които бяха предложени от министъра на здравеопазването Джереми Хънт.

Протестите няма да засегнат спешната помощ, но ще бъдат отложени много операции.

Лекарските стачки са рядкост в Обединеното кралство. Последният път, когато лекарите спряха работа в знак на протест, беше през 1975 година, заради отказа на правителството, да плаща извънредния труд, който полагат. Година по-късно исканията им бяха изпълнени.

Първоначално беше планирано новите протести да се проведат преди Коледа, но медиците ги отложиха, за да се проведе финален кръг от преговори, засягащи условията на труд и заплащането. Вчера Асоциацията на лекарите във Великобритания заяви, че не е постигнато съгласие между двете страни.

„За да бъдат отменени стачките, правителството трябва да разбере тревогите на младите лекари и да направи по-големи компромиси, от тези, които видяхме по Коледа“, заявява говорител на асоциацията.

Асоциацията на лекарите във Великобритания разкритикува предложението, което ще промени начина на заплащане за извънреден труд, заявявайки, че то не предоставя на медиците предпазни мерки срещу опасно дълго работно време.

От своя страна правителството настоява, че по този начин ще бъде осигурено еднакво качество на обслужване през цялата седмица.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder