Възрастен мъж почина от измръзване

Възрастен мъж почина от измръзване

Пенсионер почина от измръзване, затрупан в пряспа сняг до вратата на къщата си в шуменското село Стоян Михайловски.
64-годишният Величко Колев бил открит вчера от роднини. Предполага се, че се е подхлъзнал, след което не е успял да се изправи, съобщи Нова телевизия.

Трагедията е станала през нощта в неделя срещу понеделник. Аутопсията е показала, че мъжът е починал от общо преохлаждане на организма. Колев е бил облечен само по пижама, разказаха съседи, цитирани от „24 часа“.

Тази нощ имаше силен вятър, сигурно дървената порта се е отворила и той е тръгнал да я затвори”, разказаха съседи. Предполага се, че мъжът се е подхлъзнал и паднал, а силният вятър е натрупал над него пряспа сняг.

Починалият е бил строител. Живеел сам след развода, а двете му деца били в други села.

Първи започнал до го търси брат му Николай, който живеел със семейството си в Нови пазар. Тъй като Величко не вдигал телефона си, притесненият му брат дошъл да го търси. Видял, че крушката в стаята свети, а масата не е раздигната. Повикал съседи, обиколили имота, но не го намерили. Тогава отишли в кметството, те се свързали с полицията в Нови пазар и от там пратили екип. При повторната обиколка на двора намерили вкочаненото тяло.

Погребението на мъжа ще е утре, на Богоявление.

Националният институт по метеорология и хидрология отправи предупреждение за потенциално опасно време в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч за 6 януари. Там се очакват валежи и поради ниските температури ще има условия за образуване на поледица. При тази степен на предупреждение хората трябва да бъдат внимателни, когато вървят или шофират заради заледените повърхности.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder