Над 1000 глоби за непочистени тротоари в София

Над 1000 глоби за непочистени тротоари в София

Над хиляда са наложените до момента глоби на собственици на имоти в София за непочистени от снега и леда тротоари. Няма много подадени сигнали от граждани за заледени участъци в града, посочи пред БНР директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева.

Най-голям е броят на нарушителите в районите „Красно село“, „Подуяне“, „Красна поляна“, „Люлин“ и „Лозенец“. До 100 лева е глобата за непочистен тротоар, а за повторно нарушение се пише акт, който може да достигне 500 лв. Проверките продължават.

По думите на директора на Столичния инспекторат общинските терени, подходите към спирките, подлезите и метрото са обработени срещу заледяване.

„Рано сутринта се обработиха тротоарите и подходите към училища и детски градини. Спирките са прегледани. Там, където има нужда, са обработени допълнително. Сигналите са два или три от сутринта за заледени тротоари, реагирало се е веднага, но трябва да се има предвид, че настилките са мокри и хлъзгави“, каза Веска Георгиева.

Тя призова гражданите, ако нямат възможност да обработят тротоарите, прилежащи към домовете им, със соли срещу замръзване, да потърсят помощ на телефон 02 987 55 55. Георгиева увери, че диспечерите на Столичния инспекторат веднага ще се свържат със съответната фирма да помогнат.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder