Топ вести
Над 200 000 социално слаби ще получат храна от БЧК

Над 200 000 социално слаби ще получат храна от БЧК

225 000 социално слаби ще получат пакети с храна от БЧК. Хранителните продукти ще се раздават в 31 пункта в цялата страна. Всеки получава брашно, спагети, компот, конфитюр и леща. Раздаването на помощите започна днес и ще продължи до 29 януари.

Радослав дойде в пункта в Перник, за да вземе продукти за 78-годишната си баба.

„Падна и сега не може тя да дойде да си вземе нещата, затова аз и помагам”, заявява Радослав.

Хранителните продукти, които той получава за баба си, са еднакви за всички в списъците. Днесраздаването започна в 22 области в страната, сред тях е и Перник – близо 4 000 души ще получат помощи там.

Радослав разказва, че няма търпение да даде продуктите на баба си, която за нула време ще ги превърне в най-вкусната манджа.

„Селските манджи са най-хубавите, няма какво да си говорим, бабите си готвят знаете, като влезеш при баба си мирише по съвсем друг начин, особено ако ти готви жена ти, при баба е по съвсем друг начин”, заявява Радослав.

В пункта на БЧК срещаме и още една баба – Иванка. Тя живее с пенсия от 200 лева и се справя с помощта на приятеля си. Затова и се надява, че помощите ще са ѝ от полза.

На място обаче се оказа, че я няма в списъка. Обяснението – за първи път хората, пострадалипри земетресението в Пернишко от 2012 година ще получат помощи по тази програма, но раздаването им ще започне след 10-ина дни.

Раздаването на помощите започна и във Враца, но този път с пречки – при изключително лошо време.

„Това затруднява нашата работа, но хората трябва да са уверени, че ще си получат продуктите, в цялата област”, заяви Гергана Михалчева от БЧК.

Хранителни продукти получават хората, които са взимали помощи за отопление миналата зима, а също и пострадали при бедствия и аварии от 2012 година досега.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder