Отварят четири нови болници тази година

Отварят четири нови болници тази година

Четири нови болници са получили разрешителни за осъществяване на лечебна дейност през 2015 г. и ще отворят врати тази година. Това са МБАЛ „Света Параскева“ в Плевен, СБПЛР Минерални бани – Полски Тръмбеш, СБР “Айлин“, с. Минерални бани  и СБАЛ по дентална и лицево-челюстна хирургия – „Медикрон“ в София, съобщи пресцентърът на Министерството на здравеопазването.

Министерството припомня, че след промените в законите за лечебните заведения и за здравното осигуряване, както и с планираното въвеждане на Националната здравна карта от тази година, не всички болници ще бъдат избрани да сключат договор с Националната здравноосигурителна каса. Собственикът на една от новите болници в с. Минерални бани дори е заявил с декларация, че няма да предявява такива претенции, уточняват от ведомството.

Други 27 болници на територията на цялата страна са получили разрешение за разкриване или закриване на клиники и отделения в структурите си. За тях важи същото предупреждение. В 14 от тези болници са закрити отделения или са понижени нивата на компетентност, докато в 9 се разкриват нови звена.

През изминалата година ведомството е издало общо 76 разрешения включително за разкриване на нови болници, за преустановяване на дейности, за повишаване и понижаване нива на компетентност, за преобразуване на дружества и промяна на управлението, както и за клинични изпитвания на лекарства и медицинска апаратура и за учебна или научна дейност.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder