Топ вести
Съдят ръководител движение заради катастрофа на ЖП прелез

Съдят ръководител движение заради катастрофа на ЖП прелез

Прокуратурата внесе обвинителен акт в Софийския градски съд срещу Петко Панчев, ръководител движение на жп гара „Волуяк“ за тежка катастрофа с жертва.
Панчев е обвинен, че като ръководител движение с бездействието си е станал причина за сблъсъка между влак и автомобил.

Инцидентът стана на 9 октомври 2014 г. Тогава младмъж загина, а друг пострада, след като изолиран локомотив блъсна лек автомобил на жп прелеза в столичния квартал „Обеля“.

Дизеловият локомотив потеглил от жп гара „Волуяк“ в посока София. Като дежурен ръководител движение Петко Панчев бил задължен своевременно да уведомява служителите на прелезите от неговия район за преминаващите влакови композиции, за да може навреме да бъдат спускани бариерите, съобщават от прокуратурата.

Той обаче пропуснал да уведоми служителя на жп прелез „Обеля“, че към него се движи локомотив. По тази причина пазачът на прелеза не спуснал ръчната бариера и не задействал електрическата сигнализация.

Около 14 часа локомотивът, който се движел с над 55 км/ч, навлязъл в района на прелеза. В този момент обаче през вдигнатите бариери преминавал автомобил „Сеат“, в който имало двама мъже.

Машинистът видял колата в последния момент, като незабавно задействал директната спирачка. Въпреки това поради късото разстояние последвал силен сблъсък между локомотива и леката кола.

Автомобилът е влачен около 130 метра преди да спре. Вследствие на инцидента на място загина млад мъж, който се возел на предната дясна седалка в сеата. Водачът на колата бе ранен.

Очаква се Софийският градски съд да насрочи дата за началото на процеса.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder