За 27 секунди обраха банков клон в София

За 27 секунди обраха банков клон в София

Петима са мъжете, участвали в обира на банковия клон в столичния комплекс „Люлин“-7 снощи.

Близки до разследването обясниха пред БНР, че двама от тях са били въоръжени с огнестрелно оръжие, най вероятно пистолети, а един е носил нервнопаралитичен спрей. Всички са били маскирани.

Около 18.30 ч. двама от мъжете са нахлули в офика на банката. Успели са да задигнат няколко чувала с пари, приготвени да бъдат извозени с инкасо. Другите двама обирджии са чакали отвън, а петият участник е шофирал автомобила, с който групата е избягала от местопрестъплението.

Записът от охранителните камери в банковия клон показва, че обирът е извършен точно за 27 секунди, съобщи БНТ.

Все още не е ясна точната сума пари, открадната от банковия офис. Неофициално появилата се цифра от 100 хиляди лева не е потвърдена нито от МВР, нито от управата на банката.

Няколко часа продължи първоначалният оглед на местопрестъплението. Бяха разпитани и основните свидетели по случая.

Вложителите в банката обаче трябва да бъдат спокойни, защото по закон парите в банките са застраховани срещу кражби.

Експерт: Крадците са имали вътрешна информация

Обирджиите на банковия клон в „Люлин 7” са разполагали с вътрешна информация. Това каза пред bTV Красимир Цветанов от българската Бодигард асоциация.

Крадците са влезли секунди преди да дойде екипът за инкасо, което е изключително притеснително, защото можеше да се стигне до престрелка. На 20 метра е трамвайната спирка, можеше да има и жертви. Със сигурност те са проверили и са направили своя план как може да се случи това, как да се измъкнат и така„, допълни той.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder