Извънредно положение в Калифорния заради теч на газ

Извънредно положение в Калифорния заради теч на газ

Губернаторът на щата Калифорния Джери Браун обяви извънредно положение в град Портър Ранч, където от октомври не могат да овладеят изтичане на газ.

Инцидентът доведе до масово преселение на хората, които се евакуират от домовете си. Според съобщение на сайта на губернатора, решението за обявяване на извънредно положение е взето по настояване на местните жители и местните власти.

Разпореждането указва по-нататъшните действия за защита на здравето и сигурността на жителите на града и засилване на контрола над газовите хранилища. Газовото хранилище, до което се намира селището Портър Ранч, е едно от най-големите в страната.

Изтичането на газ бе обявено още в края на октомври след многобройни оплаквания от местни жители. Според оценка на специалисти в резултат на това изтичане, във въздуха ежечасно попадат повече от 30 000 кг метан.

Общият обем изхвърлени парникови газове в щата в резултат на този инцидент се е увеличил с 25%. Федералното управление на гражданската авиация забрани полети в района на авариралото съоръжение.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder