Майка наби учителка в Севлиево

Майка наби учителка в Севлиево

26-годишна жена от Севлиево нападна и наби учителката на сина си по време на час. Наложило се е намеса на полицията.
Скандалът в учебното заведение е възникнал на 6 януари. Майката на ученик влязла в класната стая и предизвикала скандал с преподавателката, като й нанесла удари с ръка по лицето и тялото, съобщи Дарик радио.

В средното общообразователно училище пристигнали полицаи, за да спрат боя между 26-годишната майка и учителката.

Работата по изясняване на случая продължава, заведена е преписка за нанасяне на телесна повреда. Според представители на училището, майката била недоволна от грижите, които са положени за физическия комфорт на детето й.

Учителката от своя страна споделила с колеги, че ще търси правата си по съдебен ред.

Статистиката сочи, че около 45% от учителите в българските училища са претърпели насилие.

В началото на октомври м.г. Сливенският районен съд призна за виновна 27-годишна ромка от кв. „Надежда“, която нападна и наби учителката на сина си. На 29 септември м.г. Галя Петрова нахлула в класната стая на сина си в Шесто ОУ „Братя Миладинови“ в Сливен и пред други ученици и родители нападнала и ударила с юмрук в лицето 58-годишната учителка Янка Цанева.

Причината за атаката – направена забележка. Преподавателката беше с насинено лице, оток и счупени очила.

Петрова бе задържана и обвинена в нанасяне на лека телесна повреда на длъжностно лице по време на изпълнение на служебните му задължения.

От прокуратурата поискаха 1 година затвор за майката.

Информацията за нападението на преподавателката в Сливен предизвика бурната реакция на образователния министър проф. Тодор Танев. Силно афектиран професорът нарече хората, които удрят учители – „идиоти“ и допълни, че отдавна настоява за инкриминиране на нападенията срещу учители, защото „образованието е най-стратегическата сфера“.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder