Във Финландия се появиха отряди за защита от мигрантите

Във Финландия се появиха отряди за защита от мигрантите

Крайнодесни отряди за самозащита се появиха във Финландия да пазят местните жители от мигрантите.
Крайнодесни отряди за самоотбрана са се появили в последните месеци в редица градове на Финландия, като обявената им цел е да пазят местните жители от, по думите им, „ислямските натрапници“, изрази своето безпокойство финландското правителство, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

„Организирането на улични патрули е проява на екстремистко поведение. Това не води до повишаване на сигурността“ на населението, заяви вътрешният министър Петери Орпо. Той подчерта, че тези милиции нямат право да използват сила.

Отрядите са съставени от невъоръжени мъже, повечето от които се представят като „Воини на Один“ (върховният бог в скандинавската митология). Те са забелязани през последните пет месеца в различни градове около неотдавна отворени приемни центрове за имигранти.

Според полицията някои членове на тези отряди са свързани с крайнодесни движения, включително неонацистки.

„Нападането не е част от принципите ни. Става дума единствено за защита. Всеки има право да се защити, когато бъде нападнат. Ние се защитаваме и повикваме полицията“, увериха членове на тези отряди през местен вестник.

Според тях общата им численост е около 500 души в цялата страна. В сайта си „Воините на Один“ заявяват, че „ислямските натрапници“ увеличават несигурността във Финландия и призовават „патриотите и критиците на имиграцията“ да се присъединят към тях.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder