Топ вести
20.05.2024 - Министърът на туризма Евтим Милошев на посещение в област Видин
20.05.2024 - Отбелязваме 20 май – Световния ден на пчелите
20.05.2024 - За пета поредна година Видин ще е домакин на младежкия Summer Vibes Festival
20.05.2024 - Жител на кв. „Изток“ във Вършец е задържан за нанасяне на телесна повреда
20.05.2024 - Младеж катастрофира след Арчар в посока Монтана
19.05.2024 - Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести
19.05.2024 - Община Видин бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“
19.05.2024 - Събитие на тема Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз се проведе във Видин
19.05.2024 - Църковна камбана за пръв път прозвуча в село Крапчене
16.05.2024 - 10 смартфона с до 300 лева отстъпка от Yettel до края на май  
Възможни са нови санкции срещу Северна Корея

Възможни са нови санкции срещу Северна Корея

Представители на външното министерство на САЩ провеждат консултации с редица страни, включително Япония, по проект за нови санкции спрямо КНДР след провеждането на четвъртото ядрено изпитание в историята на страната.

„САЩ са съставили проект (за санкции) и са започнали обсъждане с въвлечените страни. Позицията на Япония бе изказана преди съставянето на проекта“, цитира агенция Киодо неназован представител на външното министерство на Япония.

По-рано японското правителство отправи протест на КНДР по дипломатичен път след провеждането на пхенянското изпитание на водородна бомба и не изключва възможността за въвеждане на собствени санкции. Освен това външният министър на Япония Фумио Кисида заяви необходимост от приемане на нова резолюция на Съвета за сигурност на ООН.

Северна Корея заяви на 6 януари, че е провела успешно изпитание на водородна бомба. В резултат на спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН всичките му 15 членове решиха незабавно да започнат работа над нова резолюция за КНДР.

Съветът за сигурност признал, че КНДР е нарушила четири от неговите резолюции, прието от 2006 до 2013 година, и съществува заплаха за международния мир и сигурност. Според японския представител става дума за „серия от мерки, които могат да се разглеждат по глава VII от Устава на ООН“ за действие по отношение на заплахи за света и актове на агресия, предполагащи въвеждането на санкции.

Експерти от редица страни изразиха съмнения, че в сряда е била изпитана именно водородна бомба.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder