Продават имоти на „Градски транспорт“ в Пловдив

Продават имоти на „Градски транспорт“ в Пловдив

Започва голямата разпродажба на „Градски транспорт“ в Пловдив, съобщи юристът на пловдивската община Илиан Иванов. Дружеството е обявено в несъстоятелност, а синдикът Николай Митов е влязъл миналата седмица с охрана.

Първата продажба, която ще извърши, е на 1500 метра от свалената контактна мрежа от бул. „Васил Априлов“. Жиците са оценени на 14 000 лева. Фалиралото дружество разполага с общо 260 км тролейбусни кабели, които също отиват на тезгяха. Те са медни и се очаква от тях да влязат солидни суми.
„Градски транспорт“ разполага и с апетитни имоти. Един от тях е в центъра на Пловдив – токоизправителната станция на ул. „Отец Паисий“. Сградата е с площ 300 кв. метра. Дружеството притежава няколко бази – до автогара „Север“, тролейбусното депо под Карловския надлез и още едно депо в район „Тракия“.
На 1 февруари е насрочено събрание на кредиторите и снидика. На него ще бъде поискано да започне продажба на контактната мрежа и да стартират търговете за имотите. Преди това трябва да бъдат извършени оценки на активите.
Над 7,2 млн. лева дължи фалиралото дружество към НАП. Работници и служители имат да получават заплати за около 1 млн. лева. Отделно има неплатени сметки за милиони към кредитори.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder