Атентатите в Париж са подготвени в Белгия

Атентатите в Париж са подготвени в Белгия

Три жилища, наети в Белгия, са били свързани с атентатите в Париж от 13 ноември миналата година, съобщи белгийската прокуратура, съобщава БТА.
Жилищата са били наети в ранната есен за срок от една година с пари в брой. Те се намират в Брюксел, Шарльороа и в околностите на Намюр. На тези три места са открити следи от взривни вещества, както и отпечатъци на трима от терористите.
Установено е, че край тези жилища са били засичани два от автомобилите, използвани при нападенията във френската столица. В медийни информации се посочва, че все още следователите търсят дирите на „сръбските, българските и китайските“ оръжия, използвани от терористите.
Следствието потвърждава, че поне двама души в Белгия са били в контакт с терористите в нощта на атентатите. Засега следователите се затрудняват да установят всички канали за свръзка между тях, защото са били използвани множество номера на мобилни телефони. Отчита се, че само един от атентаторите е използвал пет различни номера. Европейските служби за сигурност издирват поне четирима живи участници или съучастници в парижките атентати.
Самоличността на трима от загиналите в атентатите нападатели остава неустановена. Според френските служби поне трима от атентаторите са преминали през Сирия, преди да достигнат Париж, и са навлезли в Европа с потока от мигранти.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder