Никола Груевски подаде оставка

Никола Груевски подаде оставка

Македонският премиер Никола Груевски си е подал оставката, предаде AFP, позовавайки се на анонимен парламентарен източник.
Груевски е връчил оставката си тази сутрин. Оттеглянето на премиера бе предвидено от споразумението, което бе подписано през юли в усилията за разрешаване на политическата криза в страната.
Груевски обяви, че ще подаде оставка в петък, за да открие пътя към предсрочни парламентарни избори.
Изборите на 24 април, опозицията недоволна
В телевизионно обръщение към нацията Груевски обвърза оставката си с датата за избори, която е планирана за 24 април. Опонентите му обаче намекваха, че искат тя да бъде отложена.
„Утре ще изпратя писмото с моята оставка на председателя на парламента, 100 дни преди официалната дата за изборите“, каза македонският премиер.
Груевски се съгласи на предсрочни парламентарни избори по време на политическата криза в Македония миналата година. Неговото правителство бе обвинено в масови подслушвания.
Европейският комисар за разширяването Йоханес Хан трябва да пристигне в Македония днес за разговори с премиера и лидерите на останалите водещи политически сили в страната по прилагането на споразумението.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder