САЩ унищожават трезори на ИД

САЩ унищожават трезори на ИД

Американски самолети са унищожили множество сгради, в които бойци от ИД са държали големи суми пари. Русия също продължава бомбардировките за неопределено време
Нанесените на групировката щети възлизат на милиони долари, заяви вчера оглавяващият Централното командване на САЩ генерал Лойд Остин, цитиран от ТАСС и БТА.

Ген. Остин потвърди изнесена по-рано през седмицата в медиите информация, че такъв „финансов център“ е имало в иракския град Мосул.

Преди няколко дни нанесохме удар по обект в Мосул, където се съхраняваха голям обем пари в наличност, каза генералът. По наша оценка в резултат на удара ИД беше лишена от милиони долари.

Това не беше първата атака срещу здание, в което се съхраняват пари. В последните месеци нанесохме удари по няколко подобни обекта, добави той, отбелязвайки, че групировката вече е започнала да изпитва трудности с парите.

По-рано тази седмица телевизия Си Ен Ен съобщи, че „финансов център“ в Мосул е бил унищожен с две 900-килограмови бомби.

Сирийското правителство е разрешило на Русия да държи свои военновъздушни сили на територията на страната за неопределено време, предадоха Ройтерс и ТАСС, като цитират текста на двустранното споразумение по въпроса.
Договорът, подписан от министерствата на отбраната на Русия и Сирия на 26 август м.г., бе публикуван днес.

Споразумението предвижда претенциите на трети страни към руските военни пилоти в Сирия да бъдат уреждани от сирийските власти.

Дамаск не може да предявява никакви претенции към Москва във връзка с нейната военна операция.
Споразумението може да бъде прекратено от всяка от страните с едногодишно предизвестие.
Руски военновъздушни сили, базирани в базата Хмеймим, в крайбрежната западна провинция Латакия, нанасят удари в Сирия от 30 септември.

Те бяха разположени по молба на сирийските власти за борба срещу джихадистите от „Ислямска държава“.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder